Zoete aardappelschotel met feta en avocado

Zoete aardappelschotel met feta en avocado

Deze zoete aardappelschotel met feta en avocado maakte ik voor twee personen. Erg lekker in combinatie met de zwarte bonen, de feta, avocado en de Sriracha. Wanneer je graag meer recepten wilt met zoete aardappel, kijk dan eens hier.
De zoete aardappel wordt ook wel de bataat genoemd, en komt oorspronkelijk uit Mexico. Gelukkig zijn zoete aardappelen ook verkrijgbaar in Nederland. Ze zijn lichtroze van kleur en kunnen zowel rond als langwerpig zijn.  De zoete aardappel kan gebakken, gestoomd en gestoofd worden. Al klinkt je dat misschien wat vreemd in de oren, ook is de aardappel rauw lekker.
Voor deze zoete aardappelschotel met feta en avocado heb je nodig:

voor 2 personen:
600 gram zoete aardappels in blokjes
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zoete paprikapoeder
2 tl zeezout,
2 geperste tenen knoflook
3 el olijfolie extra vergine
200 gram sperziebonen
1 blik zwarte bonen (310 gram)
1 avocado
100 g feta
.

Bereiding: hussel de zoete aardappelblokjes in een kom met de olijfolie, zoete en gerookte paprikapoeder, het zeezout en de knoflook. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in een oven van 220 graden zo’n 25 minuten. Kook intussen de sperziebonen beetgaar in tien minuten, en warm een blik zwarte bonen (310 gram) op. Schep de geroosterde zoete aardappelstukjes met sperziebonen door de bonen. Verdeel over twee borden.
Snijd een avocado in stukjes en doe dit samen met wat verbrokkelde feta over de borden. Lekker met srirachasaus

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.