Haloumi pakketjes met Mediterraanse saus

Haloumi pakketjes met Mediterraanse saus

Deze haloumi pakketjes hebben wel wat van de Griekse Saganaki, alleen bak je deze pakketjes in de oven, gebruik je geen honing, en in plaats van feta gebruik je haloumi.
Ik heb meerdere varianten van dit gerecht gemaakt, het is een makkelijk en succesvol gerecht onder de vega liefhebbers.
Je zult er ook met de feestdagen hoge ogen mee gooien als hoofdgerecht, en je kunt het van tevoren bereiden ook nog. Voor een vleesvariant kun je voor de niet-vegetariërs een smeuïg (kip)gehaktmengseltje kunnen maken en deze rauw als blokje in het filodeeg wikkelen. Door de baktijd van 25 minuten wordt het vlees gaar in de oven.
Heerlijk met de Mediterraanse saus.
Je hebt nodig voor deze Haloumi pakketjes met Mediterraanse saus, voor twee personen:

voor de haloumipakketjes:
4 vellen filodeeg van 25 bij 22 cm
225 g haloumi (= een pakje)
olijfolie
2 tl gedroogde oregano
1 vel bakpapier
olijfolie mild

voor de Mediterraanse saus:
2 el olijfolie mild
1 gehakte teen knoflook
1/2 courgette in blokjes
1/2 rode paprika in blokjes
250 gram kleine tomaatjes ( liefst in verschillende kleuren)in schijfjes
2 tl oregano gedroogd
1 handje verse basilicum 🌿 gesneden
2 1/2 dl tomaten passata (Mutti)

(Voor)bereiding haloumi-pakketjes: laat het filodeeg ongeveer een uur voor gebruik op kamertemperatuur ontdooien. Je hoeft maar vier vellen te gebruiken, de rest kun je na ontdooien in de plastic verpakking gewoon terugleggen in de vriezer. Haal de halloumi uit de verpakking en leg op een werkblad. Snij de halloumi overdwars door met een scherp mes. Je hebt nu twee stukken van 112 gram
* Leg een vel filodeeg in de lengte op het werkblad en smeer deze in met wat olijfolie. Pak een ander vel filodeeg en leg deze er bovenop. Ook deze vet je in met olie.
Leg aan de onderzijde een plak haloumi. Klap de zijkanten over het deeg en rol de haloumi als een pakketje in het deeg.
* Kwast de bovenkant ook in met olijfolie en bestrooi met oregano. Leg tot gebruik op een plat bord, en span er plastic folie over.
*verdere bereiding pakketjes: verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de halloumi-pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een kwartier gaar en knapperig.

bereiding saus (terwijl de pakketjes in de oven staan) : bak in een anti aanbakpan de blokjes courgette, paprika en knoflook op hoog vuur in de olijfolie gedurende vijf minuten. Doe er de tomatenplakjes bij en bak nog vijf minuten mee. Bestrooi met de oregano en voeg er de passata aan toe. Laat vijf minuten stoven en maak met een stamper wat fijner. Het behoort wel een grove saus te blijven dus niet gaan pureren.
Serveer er eventueel wat roergebakken spinazie bij

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.