Het was gisteren een dag waarbij pas duidelijk werd tijdens het koken wat er voor gerecht zou gaan ontstaan.
Het werd quinoa met linzen geroosterde pompoen en koekkruiden. Hierdoor ging nog harissa en gekarameliseerde pecannoten. De koekkruiden bleek her heel goed te doen in dit gerecht. Erg lekker in combinatie met de salade van venkel, appel en citroendressing.
Kijk voor meer gerechten met linzen eens hier.
Je hebt nodig voor deze quinoa met linzen geroosterde pompoen en koekkruiden:
voor 4 personen:
800 gram flespompoen in stukken en geschild (eerst in plakken snijden dan schillen, voor de smaak hoeft hij niet geschild, wel voor de aanblik) in blokjes
1 vel bakpapier
4 el olijfolie
1 grote tl koekkruiden
1 snuf zout
160 gram quinoa
1 blik linzen van 310 gram (AH)
1 ui gesnipperd
2 geperste tenen knoflook (+1 door de pompoenblokjes)
2 grote tl harissa
120 gram pecanoten
2 el honing
bereiding: hussel de pompoenblokjes door de koekkruiden, 3 olijfolie, een geperst teentje knoflook en wat zout.
Rooster de pompoenblokjes 25 minuten in een oven van 225 graden.
Kook ondertussen de quinoa volgens gebruiksaanwijzing, giet af in een fijne bolzeef. Karameliseer de pecannoten samen met de honing 2 minuten op hoog vuur in een anti-aanbakpan. Laat de gekarameliseerde noten afkoelen op een bord.
Fruit in een andere pan de ui met de andere geperste teen knoflook zachtjes in een el olijfolie. Doe er de harissa bij en de quinoa en voeg er het blik linzen aan toe en warm door.
Doe er nu de geroosterde pompoenblokjes bij en schep erdoor. Haal de aan elkaar geplakte gekarameliseerde pecannoten uit elkaar en voeg erbij.
lekker bij salade met appel en venkel:
Nodig voor 4 personen:
1/2 zak rucola
1 venkelknol stronk verwijderd en in hele dunne plakjes die je uit elkaar haalt
1 Granny Smith appel ongeschild zonder klokhuis in reepjes
Voor de dressing:
4 el olijfolie extra vergine
2 el citroensap
1 tl honing
iets zout en peper
Bereiding: klop de dressing door elkaar en hussel door de rucola, de venkel en de appel.