Parelhoen met appel & cider

Parelhoen met appel & cider

Deze Parenhoen met appel & cider is heel eenvoudig te bereiden en erg lekker. We combineren parelhoen met appels, cider & gebakken aardappeltjes, het kan allemaal met elkaar in een braadslee, dus dat is makkelijk. Manlief maakte deze parelhoen vorige week zaterdag, als onderdeel van zijn vijfgangenmenu. Erg lekker in combinatie met sperzieboontjes of worteltjes met fijn gehakte peterselie
Voor meer recepten met parelhoen, klik hier
Je hebt nodig voor deze parelhoen met appel & cider
voor twee personen:

2 parelhoenfilets met vel à 200 gram
1 eetlepel bloem
1 theelepel korianderzaad, gekneusd in een vijzel
4 takjes verse rozemarijn
250 gram krieltjes in de schil of andere kleine aardappels
2 rode ui in partjes
30 ml cider
1 Granny Smith appels, ongeschild en in partjes
2 eetlepels ongezouten roomboter
olijfolie
Peper & zeezout

extra:
braadslee of ovenschaal waar twee parelhoenfilets en de appel met aardappeltjes in passen

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de aardappels en rode uien in de braadslee. Voeg er 1,5 eetlepel olijfolie aan toe en peper en zout en hussel alles door elkaar. Bak ze zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen in een kommetje de bloem met het gekneusde korianderzaad en een flinke snuf zwarte peper en wat zeezout. Wrijf de parelhoenfilets hiermee in.

Smelt een eetlepel roomboter in een ruime anti-aanbak-koekenpan en bak de parelhoenfilets rondom op hoog vuur bruin de eerste vijf minuten. Zet daarna het vuur wat lager en bak aan elke zijde nog een minuut.
Haal de braadslee met aardappeltjes en ui uit de oven en leg de aangebakken parelhoenfilets er bovenop.
Voeg er ook het bakvet uit de pan toe. Dek af met aluminiumfolie en zet twintig minuten terug in de oven.
Voeg na deze 20 minuten de cider en de partjes appel toe aan de braadslee en lepel het braadvocht over alle ingrediënten. Dek weer af en bak nog 15 minuten.

Zet de oventemperatuur nu op 200 graden, verwijder de aluminiumfolie en laat het geheel nog 15 minuten bakken.
Haal de braadslee uit de oven, en laat 10 minuten rusten.

Serveer de parelhoenfilets op twee voorverwarmde borden met de appels, de gebakken aardappeltjes en uien en lepel er het braadvocht over. Bestrooi met nog wat extra zeezout.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.