Ik maakte zeewolffilet op geroosterde groenten. Ik ben dol op groenten en vooral op stevige, in de oven geroosterde groenten. Je kunt zoveel groenten roosteren, ook in combinatie met elkaar. Je doet er een mootje vis, vlees of vleesvervanger bij en klaar ben je. De oven doet het meeste werk voor je.
Voor bovenstaand gerecht roosterde ik voor twee personen een venkel, wortel, courgette en een aardappel van 200 g. Voor zeewolf kun je prima zeebaars nemen of kabeljauw.
Kijk hier voor meer recepten met geroosterde groenten.
Voor deze zeewolffilet op geroosterde groenten heb je nodig:
voor twee personen:
1 grote venkel in stukken zonder stronk en stelen
400 g winterwortel
200 g courgette in grote stukken
200 g vastkokende aardappel in blokjes
2 el olijfolie extra vergine
zeezout
oregano
1 vel bakpapier
Voor de vis:
4 x 150 g zeewolf-filet met of zonder huid
20 g roomboter
4 plakken citroen
zeezout en peper
Bereiding: hussel de groenten met de aardappel door de olijfolie, knoflook en oregano. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een oven van 200 graden in 25 minuten gaar en iets gekleurd.
Bereiding vis: tien minuten voor einde roostertijd groenten. Verhit de boter in een speciale anti-aanbakpan en bak om en om in circa 8 minuten (vier minuten per kant) of in het geval van huid. Zeven minuten op de huidkant en een minuut aan de andere kant.
serveren: verdeel de geroosterde groenten over de borden en leg er de vismoten op. Garneer op ieder visje twee plakjes citroen.