Op de huid gebakken zeebaars met gegrilde groenten

Op de huid gebakken zeebaars met gegrilde groenten

Deze op de huid gebakken zeebaars met gegrilde groenten is een heel simpel en vooral heel erg lekker gerecht. Je kunt de groenten al een paar uur van tevoren snijden, en alvast door de olijfolie en kruiden husselen.
De zeebaars komt zowel in zoet als zout water voor. De vis verkeert het liefst in een subtropisch klimaat en leeft voornamelijk in de Atlantische Oceaan, maar komt ook voor in de Middellandse zee en Zwarte Zee.
Tevens wordt zeebaars in verschillende mediterrane landen gekweekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van open kooien in zee, maar ook van gesloten systemen. De zeebaars is een vleeseter en wordt gevoerd met wilde vis. Het voer dat niet opgegeten wordt, spoelt uit de open kooien. Het verschil tussen gekweekte en wilde zeebaars is bijna niet te proeven. Ben je benieuwd naar nog meer visrecepten? kijk dan hier. 

nodig voor 4 personen:
voor de gegrilde groenten:
4 el olijfolie
4 rode paprika’s in stukken zonder zaadlijsten
2 gele paprika’s in stukken
2 groene paprika in stukken
2 grote courgette in stukken
4 stengels bleekselderij in stukken
1 dikke teen geperste knoflook
versgemalen zeezout
1 tak rozemarijn naaldjes geritst en fijngehakt

voor de zeebaarsfilet:
voor 4 personen:
4 el olijfolie
40 gram roomboter
8 zeebaars-filets à 125 gram
gemalen zeezout en peper

Bereiding gegrilde groenten: hussel alles dooreen in een grote kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de schotel 40 minuten in een oven van 200 graden..
Bereiding:

bereiding zeebaars: Verhit olie en de boter in twee koekenpannen, en bak de zeebaars-filets op de huid in zo’n 4 minuten krokant op een half hoog vuur. Draai de vissen om met twee spatels en bak nog even 2 minuten aan de andere kant.

Serveren:
Schep de gegrilde groenten op vier borden en leg er kruislings de zeebaarsfilets op.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.