Romige polenta met Italiaanse saus met roergebakken tahoe

Een lekkere Italiaanse saus met tahoe, kan dat? Ja zeker dat kan, en is heerlijk bij een romige polenta.
Natuurlijk is het heerlijk voor de vleesliefhebber deze saus met gehaktballetjes te eten, en deze gaar te laten pruttelen in de saus. Maar wanneer je eens een dagje zonder vlees wilt,  vegetariër bent, óf voor vegetariërs iets lekkers op tafel wilt zetten, maak je met dit gerecht een hele goede beurt.

Je hebt nodig voor 4 personen:
Voor de saus:
4 el olijfolie
375 gram tahoe
1 rode ui gesnipperd
3 gehakte tenen knoflook
2 blik tomatenstukjes AH
1 klein blikje tomatenpuree
gemalen peper en zout
1 bosje peterselie gehakt
1 bosje verse basilicum gehakt

Voor de polenta
250 gram polenta
1 liter water
3 volle el crème fraiche
100 gram parmazaanse kaas of paranokaas geraspt
gemalen peper en zout
1 teentje knoflook geperst

Bereiding:
Begin met de saus: fruit op matig vuur de rode ui en de knoflook, roerbak de tahoe na twee minuten mee . Voeg er na vijf minuten de tomaten in blik bij, samen met de tomatenpuree en 1 dl heet water. Laat met deksel op de pan 20 minuten zachtjes stoven. Stamp de tomaten een beetje fijn met een pureestamper. Voeg er de gehakte kruiden bij en proef of de saus op smaak is. Doe er nog wat heet water bij wanneer je de saus te dik vindt. Zet het vuur uit en maak nu de polenta.

Polenta:
Breng een liter water met de polenta al roerend aan de kook. Roer regelmatig door gedurende 30 minuten. Strooi er daarna zout en peper naar smaak aan toe, en doe er de drie el crème fraiche bij, samen met het geperste teentje knoflook. Roer goed door en voeg er zo nodig nog wat kokend water bij. De polenta moet de consistentie van pap hebben. Doe er de geraspte kaas bij en roer goed door. Proef of de polenta goed op smaak is.
Warm de saus nog even door en serveer samen met de polenta

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*