Deze combinatie voor deze linzensalade,Linzen àla Ottolenghi met Blue de Basque komt uit ‘Plenty’ van Ottolenghi, alleen heb ik een andere linzen- en kaassoort genomen. De verhoudingen zijn ook anders.
De gorgonzola heb ik vervangen door Blue de Basque, een Franse schapenkaas. Voor de linzen koos ik voor een beter verkrijgbare linzensoort, puy-linzen in plaats van Castelluccio-linzen, deze linzensoort is ook stevig en heeft een lekkere bite.
Het is een erg simpel en lekker gerecht. Voor meer linzengerechten klik hier
nodig voor 2 personen:
160 g puy-linzen
4 el gehakte peterselie
2 el citroensap
zout en peper
2 handen rucola
voor de ingelegde ui:
1 rode ui in dunne halve ringen
2 el frambozenazijn
nodig voor de geroosterde tomaatjes:
400 g snacktomaatjes doorgesneden
2 el olijfolie
2 el balsamico crème
4 takjes tijm geritst
zout en peper
1 vel bakpapier
voor de kaas:
100 g Blue de Basque of andere blauwe kaas zoals ‘de Korenbloem-kaas, gorgonzola of roquefort in kleine plakjes
voor de ingelegde ui:
Leg de halve uiringen in een kommetje met de azijn gedurende tien minuten, maar langer mag ook.
bereiding tomaatjes: verhit de oven tot 150 graden. Verdeel de tomaatjes over de met bakpspier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en de balsamico en bestrooi met wat zout. Zet ze een uur in de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.
bereiding linzen: kook de linzen gaat volgens gebruiksaanwijzing, houd de kortste tijd aan, ze moeten nog wel een bite hebben. Giet ze af in een zeef en stort ze terug in de pan. Roer er de gehakte peterselie door, de ingelegde ui (zonder azijn) het citroensap, de olijfolie, de rucola, peper en zout en de lauwwarme tomaatjes.
Verdeel de linzen met tomaatjes en rucola over twee diepe borden. Steek de plakjes kaas in de linzen en serveer de borden.