Deze Portobello met Blue d’Auvergne en parelcouscous aten wij met geroosterde pompoen met verse rozemarijn en tijm uit de oven.
Het is een echt budgetgerecht, en erg lekker. Bij de AH hebben ze altijd stukjes blauwe kaas liggen van om en nabij de 85 gram. Precies goed voor twee personen.
Ook had ik nog een halve flespompoen liggen en een halve venkel.
Ik nam zonnebloempitten in plaats van pijnboompitten omdat deze zo enorm aan de prijs zijn.
We zorgen altijd voor veel groenten bij de warme maaltijd, gezond én lekker
Je hebt nodig voor deze Portobello met Blue d’Auvergne en parelcouscous:
voor twee personen:
voor de gevulde portobello’s:
2 portobello’s
85 g blue d’auvergne in plakken, korst verwijderd
olijfolie
keukenkwastje
1 handje zonnebloempitten (deze)
voor de geroosterde pompoen:
500 g flespompoen in blokjes
2 takjes rozemarijn de naadjes gehakt
4 takjes tijm geritst
2 el olijfolie
zeezout
1 vel bakpapier
voor de parelcouscous:
1/2 venkel in stukjes
2 sjalotten gesnipperd
1 teen knoflook gehakt
1/2 tl kruidenzout (deze)
1/4 bosje peterselie 🌿 gehakt
(voor)bereiding portobello’s: verwijder de voetjes van de portobello’s en snijd straks samen met de venkel voor door de parelcouscous.
Kwast de paddenstoelen licht in met olijfolie en verdeel er de plakken kaas over, met daarover wat zonnebloempitten. Zet weg tot gebruik
bereiding pompoen: verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de blokjes pompoen samen met de rozemarijn, tijm, zeezout en olijfolie over de met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de portobello’s tussen de pompoenblokjes en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven, en rooster het geheel gedurende 20 minuten op 200 graden.
bereiding parelcouscous, een kwartier voor einde roostertijd pompoen en portobello’s: fruit in een anti aanbakpan de sjalotten en knoflook gedurende twee minuten. Voeg er de venkel aan toe en bak mee op niet te hoog vuur. Strooi er wat kruidenzout over. Zet het vuur uit en kook vervolgens de parelcouscous gaar in acht minuten.
Giet af, en roer door het gebakken venkelmengsel, en warm nog even door.
Roer er de peterselie door.
serveren: verwarm twee borden, door ze met heet water af te spoelen en uit te drogen.
Verdeel er de pompoen over, plaats op ieder bord een portobello en schep er de gekruide parelcouscous langs