Soms dan heb je een plan de campagne qua weekmenu, maar dan heb je ineens trek in iets anders.
Voor dit heerlijke gerecht heb ik alle restjes groenten opgemaakt welke ik nog in de koelkast had liggen; 3 rode bietjes, een witlof 🥬, kwart venkel en een halve komkommer. Je kunt met deze salade dus alle kanten uit, maar net wat je aan groenten nog hebt liggen, wat geschikt is voor een rauwkostsalade.
Verder gaan er veel groene kruiden door; verse dille, – basilicum 🌿 en vers bieslook.
De boterbonen bak je, hoe toepasselijk in een klontje boter, maar om het geheel vegan te houden kun je natuurlijk ook margarine kiezen.
Deze maaltijd is én in tien minuten klaar, en je hebt er bijna geen rommel van op t aanrecht. Wanneer je behoedzaam de bonen bakt, dan blijft ook nog je aanrecht schoon. Een win-win-win, want budgetvriendelijk, duurzaam (want je maakt je restjes groenten op, en het gerecht is vegan) én ook nog mega gezond.
Kijk voor meer recepten met bonen eens hier
Je hebt nodig voor deze krokant gebakken boterbonen met salade:
voor twee personen (het staat je natuurlijk vrij andere groentes te kiezen)
3 kleine rode bietjes in blokjes
1/4 venkel in blokjes
1/2 komkommer ontzaad in blokjes
1 struik witlof in stukjes
1/4 bos bieslook gesneden
1/4 bos basilicum 🌿 gesneden
1/4 bos dille gehakt
1/2 rode ui gesnipperd
3 el extra vergine olijfolie
1 flinke tl mosterd naar keuze
2 tl honing
1 el azijn naar keuze
snufje zout en draai peper
voor de boterbonen:
1 blik limabonen (boterbonen) deze
25 g roomboter of margarine
draai zout en peper uit de molen
bereiding salade: klop in een grote schaal de ingrediënten voor de dressing met een kleine garde door elkaar. Schep om met de gesneden rauwkost en de gehakte- en fijn gesneden kruiden
bereiding boterbonen: laat de bonen uitlekken in een bolzeef, en dep droog met een keukenroldoekje. Verhit de boter in een anti-aanbakpan en wacht tot deze is uitgebruisd. Doe er de de boterbonen bij en maal er wat zout en peper over, laat op hoog vuur bakken, en schud met beleid de bonen een paar keer om (denk daarbij om je gasstel, deze zou je immers schoon houden 😅)
Wanneer de bonen mooi bruin gebakken zijn zet je het vuur uit.
serveren: verdeel de rauwkost over twee diepe borden, en drapeer er de gebakken boterbonen over