Jachtschotel

Jachtschotel

Jachtschotel, wat is dat toch ontzettend lekker. Ik maakte het van een restje sukadelappen met jus. Maar je kunt het ook heel goed op een vegetarische manier maken, met bruine bonen bijvoorbeeld. Dan heb je weliswaar geen jus, maar neem je gewoon 11/2 dl runderbouillon, en 2 el bloem in plaats van 1 el, bak je de ui in 40 gram boter, en voeg je de bonen op het laatste moment toe.
Wij hadden nog suddervlees over en ik heb daar een jachtschoteltje van gemaakt, heerlijk met gebakken appel en rode kool. Je kunt voor deze jachtschotel ook dit recept van hachee gebruiken.

Recept is voor twee personen;
20 gram roomboter
4 grote uien in halve ringen
2 gare sukadelapjes à 125 gram (maak voor dit doel voor twee keer) in stukjes
11/2 dl jus van deze lapjes
1 el azijn
1 el bloem
1/2 dl runderbouillon
1 blaadje laurier
1 goudrenet klokhuis eruit en in plakken

voor de aardappelpuree:
500 gram kruimige aardappels
1 dl kokend hete melk
40 gram roomboter (de helft voor over de schotel)
zout en peper en nootmuskaat
3 el paneermeel

Bereiding:
Zet de aardappels op en kook in 25 minuten gaar. Fruit de uiringen in de roomboter op halfhoog vuur in 15 minuten bruin. Doe er de blokjes vlees bij en bak even mee, voeg er dan een el bloem aan toe. Doe er de el azijn en de jus bij, het blaadje laurier en de runderbouillon. Laat op een spaarbrander met vlamverdeler 20 minuten langzaam stoven.
Maak nu de aardappelpuree; stamp de aardappels fijn met een pureestamper met de hete melk en de boter. Doe er zout, peper en nootmuskaat naar smaak bij en mix met een mixer één minuut zodat de puree luchtig wordt. Niet langer, anders wordt de puree stopverf. Nooit met een staafmixer mixen. Dan wordt het een taaie stopverfpuree.
Doe de hachee in een tweepersoons ovenschaaltje. Bak de appelplakken om en om in wat boter in een koekenpan. Leg deze op de hachee, en verdeel daar de puree over. Verdeel er het paneermeel over met vlokjes van de rest van de roomboter en laat er in 20 minuten een mooi korstje op komen in een oven van 225 graden.

Lekker met rode kool

2 Comments

  1. annemarie Lieskamp

    Lief mens mag ik de recepten via mijn mail zijn zo lekker ik weet niet hoe ik ze op moet slaan

    • Hoi Annemarie,

      Wat een lieve reactie van jou, dank je wel ;-)))))))))
      Dank je wel voor je super lieve reactie,

      Je kunt je abonneren op mijn recepten, die link staat onder aan mijn site, dan krijg je wanneer ik een nieuw recept plaats die automatisch via de mail toegestuurd. Helemaal gratis !!

      Lieve groetjes Hedwig

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.