Pilaf

Al jaren een van de lievelingsgerechten van mijn zoons en manlief. Heeft al meerdere malen op de site gestaan, en nu plaats ik hem op mijn blog, hij is nogal geliefd ?
Hij moest zoals het hoort met varkensvlees van mijn mannen, dat deed ik braaf, maar ben geen voorstander van varkensvlees, maar omdat kip en tahoe een heel goed alternatief is plaats ik hem toch op mijn blog
Niet culinair hoogstaand, ook geen mooie foto van te maken, maar wel ontzettend lekker. Hij hoort met hamlappen,

Benodigdheden;
olijfolie
600 gram hamlappen, varkenshaas (of kipdijvlees of tahoe)
2 grote uien
flinke scheut ketjap manis zo’n 2 dl
2 grote tenen knoflook
2 tl sambal
peper en zout
1 groot blik perziken
1 blik tomatenpuree (grotere versie)
1 el maïzena voor de binding
400 gram rijst (zilvervlies)

Bereidingswijze;
Snijd de hamlappen (varkenshaas of kip, tahoe) in blokjes en doe in een ruime schaal, snijd de uien fijn en voeg bij de hamlappen, pers de tenen knoflook erboven uit.
Giet er rijkelijk de ketjap manis door, doe er twee flinke theelepels sambal door en bestrooi met peper en zout. Laat enkele uren afgedekt in de koelkast marineren. Snijd de perziken in blokjes en vang het sap op in een steelpan, roer daar het blikje tomatenpuree doorheen.
Kook de rijst gaar en zet deze weg, bak in olijfolie de hamlapblokjes bruin, voeg de rest van de marinade eraan toe en bak in 10 minuten gaar. Voeg de perzikblokjes toe en bak even mee, verwarm ondertussen het perzik-sap met de tomatenpuree en bind bij met maizena vermengd met wat water, maar de saus moet niet al te dik worden. Doe de rijst in een grote ovenschaal, maak een sleuf in het midden van de rijst en doe daar het vleesmengsel in, giet daar wat van de saus op. Serveer de rest van de saus er apart bij.
Lekker met sperzieboontjes

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*