Volkoren noodles met veel groenten en Oosterse kerriesaus

Volkoren noodles met veel groenten en Oosterse kerriesaus

Ik maakte volkoren noodles met veel groenten en Oosterse kerriesaus, dit recept zag ik op Instagram een voorbijkomen en is afkomstig van de leuke blog ‘Foodinista’
Ik heb het recept aangepast naar eigen smaak,  maar voor wie dat graag wil is hier het originele recept. Neus er gerust op rond, want er zijn nog veel meer heerlijke recepten op te vinden.
Voor meer recepten met sobanoodles kun je hier terecht.
Voor deze volkoren noodles met veel groenten en Oosterse kerriesaus heb je nodig:

voor 2 personen:
2 nestjes volkoren noodles (bv Go Tan)= in totaal 100 g
1 Struik broccoli van 500 g in roosjes + steel in blokjes of courgette
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 rood pepertje, zonder zaadjes gehakt
2 tenen knoflook geperst
2 cm gemberwortel geraspt
200 g winterwortel in parten
1 rode paprika in grove stukken
1 el kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
zout naar smaak
2 el gembersiroop
2 dl kokosmelk
2 el limoensap
1 tl maizena aangelengd met water
200 g gamba’s ontdaan van buikdraadjes
1 bosje verse koriander
zout

Bereiding: blancheer de broccoli en wortel gedurende vijf minuten in kokend water, spoel koud tot gebruik.
Fruit de ui, pepertje, gember, knoflook in de olijfolie gedurende vijf minuten. Doe er de geblancheerde groenten bij en zet het vuur halfhoog. Voeg er de kerrie, de gembersiroop, de kokosmelk, het water, en het limoensap aan toe en laat lekker even sudderen gedurende twee minuten. Verkruimel er het bouillonblokje boven en roer er doorheen.
Bind bij met de aangelengde maizena tot gewenste dikte en laat de gamba’s er gedurende twee minuten op halfhoog vuur in garen (niet langer anders worden ze taai en droog).
Breng op smaak met limoensap en zout, of nog wat gembersiroop.
Kook intussen de noodles volgens gebruiksaanwijzing

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.