Deze Hongaarse kippenpoten zijn erg lekker bij romige aardappelpuree en sperzieboontjes.
Wanneer het herfst wordt en de dagen wat koeler dan krijg je zin in wat steviger kost, heerlijk is dan dit gerecht.
Voor deze Hongaarse kippenpoten heb je nodig:
voor 2 personen:
2 kippenpoten
gerookte paprikapoeder
mespunt chili flakes
zout
peper
20 g roomboter
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 geperste teen knoflook
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 el (Mutti) tomatenpuree
kruidenzout naar smaak
1 dl room blue band
bereiding: bestrooi de kippenpoten met gerookte paprikapoeder en peper en zout.
Verhit de boter en olie in een lage braadpan, en bak de kippenpoten op middelhoog vuur aan beide kanten mooi bruin.
Zet het vuur wat lager en plaats er een deksel scheef op gedurende tien minuten. Voeg er nu de ui, knoflook en paprika in stukjes bij. Fruit deze even aan, en schuif daarbij de poten even aan de kant. Plaats het deksel weer schuin terug op de pan en laat de poten samen met de ui en paprika zachtjes stoven gedurende twintig minuten.
Haal de poten uit de pan en leg even op een bord. Bak de tomatenpuree even aan in het bakvet met het paprika/ ui mengsel.
Voeg er 1/4 eetlepel gerookte paprikapoeder aan toe, Chili flakes en kruidenzout naar smaak aan toe en fruit nog even mee. Voeg er de room aan toe en wat heet water tot de gewenste saus dikte.
Leg de kippenpoten in de saus en laat ze nog tien minuten verder stoven in de saus.
Lekker met romige aardappelpuree en boontjes