Rode curry met broccoli, pompoen, quinoa en gegrilde tofu

Weer thuis uit Lissabon, de eerste maaltijd thuis werd een curry met gestoomde broccoli, flespompoen en quinoa. We aten er gegrilde tofu bij.

Nodig voor 3 pers:
1 struik broccoli van 500 gram in roosjes en stronk in blokjes
2 el kokosolie met kokossmaak of olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 gehakte teen knoflook
400 gram pompoen (hokkaido pompoen) in blokjes
2 el rode Thai curry (AH)
1 blik Fair trade kokosmelk
2 el vissaus
1 el limoensap
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes toko)
2 el palmsuiker (toko) of bruine suiker
2 tl maizena aangelengd met 1/2  el water
150 gram quinoa
geraspte kokos

Verwarm de borden voor in een oven van 75 graden

Bereiding: stoom de broccoli 8 à 10 minuten in een stoommandje. kook intussen de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Meestal is dat 8 minuten. Bak de ui, knoflook en pompoenblokjes in de kokosolie of olijfolie gedurende 5 minuten op half hoog vuur. Doe er de rode currypasta bij en bak nog een paar minuten mee. Voeg er nu de kokosmelk, vissaus, suiker, de limoensap en de djeroek-poeroetblaadjes aan toe. Laat zonder deksel nog 5 minuten stoven. Bind met de maizena tot een licht gebonden saus.
Verwijder nu de djeroek poeroetblaadjes. Schep er de gestoomde broccoli doorheen. Verwarm de grillpan voor en vet in met olie. Snijd een pak tofu à 375 gram in 6 gelijke plakken. Bestrooi licht met zout en grill ze 11/2 minuut per kant in de grillpan.

serveren: verdeel de quinoa door middel van een klein, met koud water omgespoeld klein kommetje en vul met quinoa en keer die op drie voorverwarmde borden. Leg er de plakken gegrilde tofu langs. Verdeel er de curry met broccoli en pompoenblokjes bij.
Garneer met geraspte kokos.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*