Zomerse stamppot

Zomerse stamppot

De vegetarische burgers die we zouden eten vandaag met aardappels, en witlof met kaassaus, werd uiteindelijk deze zomerse stamppot met rauwe witlof, rode paprika, appel, rode peper, kaas en tijm. Erbij kwam een vegetarische burger met gebakken appel met een heerlijk roomsausje
Deze stamppot kwam ik tegen in mijn oude kookschriftje en is eigenlijk een herfst-ovenschotel waar ook ananas doorheen gaat. Ik weet nog goed hoe lekker ik dit gerecht vond.
Maar aangezien het lente is heb er deze keer geen ovenschotel van gemaakt. Je kunt alle soorten appel hierin gebruiken. Ook smaken doormidden gesneden druiven er lekker door.
En je kunt er mooi een overgebleven stukje kaas in kwijt. Voor meer stamppot klik hier

nodig voor twee personen:
500 g bloemige aardappels
15 g roomboter
1/2 dl hete melk
400 g witlof heel dun gesneden
1 kleine appel naar keuze in stukjes
1 rode paprika in stukjes
1/2 rode peper zonder zaad gehakt
40 g cranberry’s of rozijnen
100 g kaas geraspt
verse nootmuskaat
peper en zout
4 takjes verse tijm + 2 takjes voor garnering

voor de burgers:
2 neutrale vegetarische schijven
15 g roomboter
2 plakken appel
1 tl kerriepoeder
1 lepel crème fraiche
aromat (zonder kunstmatige toevoegingen)

!! verwarm de borden voor in een oven op 80 graden

bereiding stamppot: kook de aardappels gaar en stamp fijn met de boter en melk. Voeg er op laag vuur de witlof, paprika, appel, rode peper en cranberry’s bij en roer door tot de stamppot goed heet wordt. Breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat. Rits de tijm en roer ook door de stamppot samen met de geraspte kaas.

bereiding burgers: bak de burgers in de boter in tien minuten bruin. Bestrooi de appel met de kerrie en leg ze ze vijf minuten na de burgers in de pan en bak vijf minuten om en om mee. Leg na de baktijd de schijven appel op de burgers en houd warm onder aluminium -folie. Doe de crème fraiche in de pan samen met het water en wat aromat en maak er een sausje van.

Verdeel de stamppot over de voorverwarmde borden en serveer met de vegetarische burgers met gebakken appelschijven met kerrie en saus

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.