Zomerse risotto met groene asperges, cheddar en salie

Het is weer aspergetijd, heerlijk !!
Deze zomerse risotto is eigenlijk is eigenlijk wel voor ieder seizoen geschikt want groene asperges zijn het hele jaar verkrijgbaar.
Ik had nog een pakje cheddarkaas in de koelkast en risottorijst. Heb er groene asperges bij gegrild als groente.

Ingrediënten :
300 gram risottorijst
1 glas droge witte wijn
1 liter groentebouillon
1 bosje lente-uitjes
100  gram geraspte cheddarkaas
klein bosje salie in kleine reepjes gesneden
750 gram groene asperges
75 gram geraspte parmazaanse kaas voor erover

Bereiding:
Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden. Zet vast een pan met een liter kokende groentebouillon op het vuur. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes, was de asperges en ontdoe ze van de onderste harde stukken ( 3 cm ongeveer) Snijd 12 asperges in tweeën en de rest in kleinere stukken. Kook de kleine stukken in vijf minuten knapperig en gaar, doe de laatste twee minuten de halve asperges erbij..  Fruit in een  braadpan zachtjes de ui, wanneer deze zacht is voeg je de risotto toe.
Laat de risotto zachtjes meefruiten tot ze glazig is, voeg er de wijn aan toe en roer net zolang tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg met een grote soeplepel schep voor schep de bouillon bij de risotto terwijl je blijft roeren. Dit proces duurt ongeveer 35 minuten, wel even proeven of de risotto goed van structuur is (beetgaar) anders nog even laten garen. De risotto hoort ietwat vloeibaar te blijven en van de lepel af te vloeien. Wanneer de risotto klaar is voeg je de cheddarkaas, de gehakte salie en  aspergestukken toe, grill de halve asperges in een met olijfolie ingevette grillpan . Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde borden leg er de halve gegrilde asperges op en strooi er de parmazaanse kaas over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.