Visfilet met groene asperge en béarnaise

Visfilet met groene asperge en béarnaise

Deze visfilet met groene asperge en béarnaise bereidde ik voor het etentje wat ik maakte voor manlief. Dit doen we deze tijd van sociale afzondering regelmatig voor elkaar. Onder het mom van ‘Je moet er zelf een feestje van maken’ oftewel zelf de slingers ophangen.
Ik nam hiervoor 200 gram visfilet per persoon .
Het recept voor de béarnaise heb ik van Albert Heijn wat een heel goed recept is.
Voor meer heerlijke hoofdgerechten kun je hier terecht:

nodig voor twee personen:
300/ 400 g visfilet naar keuze
2 el olijfolie
iets zout

voor de roergebakken groente:
2 el olijfolie
1/2 bos groene asperges in schuine schijfjes (verwijder de laatste 2 cm)
6 kleine krieltjes in kleine halve schijfjes gesneden
1 sjalotje gesnipperd
zout en peper

!! Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden, of zet ze in een gootsteen met heet water voor je gaat eten.

voor de béarnaise: volg voor deze saus dit recept, ik gebruikte er gedroogde dragon voor, en maakte voor vier personen, het recept is voor acht. De eiwitten gebruikte ik voor de Pavlova die we als dessert aten.  De dag later kun je de andere helft van de béarnaise gebruiken op toast met avocado, gepocheerd of zacht gekookt eitje met uitgebakken bacon. (eggs Benadict)

bereiding : maak eerst de béarnaise volgens gebruiksaanwijzing. Ik gebruikte er een metalen beslagkom voor. Wanneer je saus klaar is houd je deze warm boven een pannetje heet water (dan geen kokend water meer eronder)
Nu heb je je handen verder vrij voor de gebakken groenten en je vis.

bereiding groenten: roerbak alles tegelijkertijd op hoog vuur in een anti-aanbakpan gedurende vijf minuten, tot iets bruin. Breng op smaak met wat zout en peper.
Draai het vuur uit en bak de vis.

bereiding visfilets: kwast een anti aanbakpan in met de olie en bak de vis op hoog vuur al bewegend met de pan zo’n drie minuten per kant. Afhankelijk van de dikte.

serveren: leg de visfilets op de voorverwarmde borden. Verdeel er de roergebakken groenten over, met daarover wat van de béarnaise.

wijntip: een Italiaanse prosecco

De rest van de béarnaise kun je voor de volgende dag gebruiken voor (brioche) toast met schijfjes avocado, gepocheerd of gekookt eitje

PS: je kunt de béarnaise weer opwarmen door het ‘aux bain Marie’ weer op te warmen. Boven een laagje kokend water, waarbij de kom met de béarnaise het water niet raakt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.