bereiding:
Tortilla’s (4 stuks)
Maken van
100 gram speltmeel
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
90 ml heet water en
11/2 el olijfolie
Bereiding: Roer alles, behalve het hete water en de olie door elkaar.
Doe er nu voorzichtig de olie door en beetje bij beetje het hete water bij. Kneed er met je hand een handzame deegbal van. Doe er desnoods wat bloem bij. Kneed het tot bal, en maak er later 4 ballen van. Laat het deeg afgedekt een kwartiertje rusten.Per persoon een balletje met een deegrol op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot dunne tortilla. Bak in een antiaanbakpan 1 à 2 minuten per kant in een druppeltje olijfolie tot er lichtbruine vlekjes ontstaan.
Beleg de tortilla’s dun met roomkaas of bijvoorbeeld hummus, avocado, lekkere gedroogde tomaatjes, verse geitenkaas en rucola.
Een heerlijke lunch !!