Deze zalm met mango salsa is een heerlijk frisse Oosterse schotel waarbij ik deze noodles en roergebakken groenten serveerde. De noodles die ik bij het gerecht serveerde maakte ik voor het eerst en zijn er erg lekker bij. Ze hebben de structuur van spaghetti maar smaken toch naar noodles.
Deze zalm met mango salsa is een feestje vol kleur op je bord, een lust voor het oog, en ook nog heel gezond.
nodig voor 4 personen;
voor de mango Salsa;
1/2 rijpe mango in blokjes of meer naar smaak
1 rijpe avocado in blokjes
2 ontvelde trostomaten zonder zaadjes in blokjes
1 bosuitje fijngehakt
1 rode peper gehakt zonder zaad
1/2 limoen het sap
1/2 bos koriander gehakt (houd iets over voor garnering)
voor de Oosterse groenteschotel:
2 el olijfolie
2 rode puntpaprika’s in repen
1/2 courgette in halve schijfjes
3 bosuitjes in ringen
1/2 spaanse peper gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 scheutje vissaus
2 el limoensap
1 tl sambal oelek
1 el honing
Voor de gegrilde zalm:
olijfolie
4 mooie moten zalm
scheut soyasaus
scheut honing
2 geperste tenen knoflook
!! Verwarm vier borden voor in een oven op 80 graden
(voor)bereiding mangosalsa: schep de blokjes mango, avocado, tomaat, bosui in ringetjes, rode peper, gehakte koriander en het limoensap door elkaar. zet koel weg
bereiding Oosterse groenten:verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de groente op hoog vuur beetgaar, voeg de gehakte peper en knoflook toe en bak nog even mee, breng op smaak met wat vissaus, honing en limoensap.
Kook intussen de noodles volgens gebruiksaanwijzing.
bereiding gebakken zalm: klop een marinade van de sojasaus, knoflook en honing en smeer er de bovenkant mee in. Bak de zalmmoten in een antiaanbakpan op matig vuur op de huidkant gedurende vijf minuten. Draai om en bak de gemarineerde bovenzijde nog even een à twee minuten op matig heet vuur. Draai de moten weer op de huidzijde en smeer de zalmmoten nogmaals in met de marinade. Keer ze dan nog even om en bak nog even een minuutje.
Voor de noodles
200 g noodles
Kokend water
Kook de noodles volgens gebruiksaanwijzing en zorg dat de zalm en de mie ongeveer op dezelfde tijd klaar zijn.
serveren: verdeel de zalmmoten over de vier voorverwarmde borden, verdeel daar de mango salsa over, schik er de noodles mooi naast, met daarnaast de roergebakken Oosterse groenten.
Garneer met gehakte koriander en wat limoenschijfjes.