Zalm in bieslook-roomsaus

Zalm in bieslook-roomsaus

Deze zalm in bieslook-roomsaus serveerde ik met parelcouscous en gekookte venkel
Een heel lekkere combinatie, welke ook niet zou misstaan bij feestelijke etentjes zoals bijvoorbeeld met kerst 🎄
De parelcouscous haal ik altijd bij de Oosterse winkel, maar is ook te koop in de supermarkt.
Kook de parelcouscous niet langer dan 10 minuten, ook al staat er op het pak dat t langer behoort te koken. Het wordt anders tot prut gekookt.
Erg lekker wanneer je er geraspte parmezaanse kaas bij serveert.
Benieuwd naar meer recepten met zalm? Neem dan hier eens een kijkje
Voor deze zalm in bieslook-roomsaus met parelcouscous en venkel heb je nodig:

voor 2 personen:
2 zalmfilets à 125 g
vers gemalen peper en zout
25 g roomboter
1 vel aluminiumfolie
1/2 tl kruidenzout (deze)
1/4 bosje verse bieslook, heel fijngesneden
2 tl gedroogde oregano 🌿 of 2 el verse dille blaadjes en steeltjes gehakt
125 ml kookroom
1 el vers citroensap

erbij:
150 g parelcouscous
1/2 tl zout

venkel:
750 g venkel (ongeveer 2 knollen) zonder uitsteeksels en ontdaan van stronk, in blokjes gesneden, je houdt ruim 500 gram over
15 g roomboter
iets zout

optioneel:
vers geraspte parmezaan of grana padano kaas

bereiding: kook het water vast voor de parelcouscous en kook gaar in tien minuten. Zet tegelijkertijd de venkel alvast op, en kook ook deze in tien minuten gaar. Giet daarna af en breng de
Bestrooi de zalm met peper en zout en bak in de roomboter aan beide kanten in acht tot tien minuten gaar, maar van binnen nog iets glazig.
Wikkel even in aluminiumfolie.
Blus het vet af met de room, en voeg er het kruidenzout aan toe, en een eetlepel citroensap. Laat iets inkoken tot mooi romig sausje, en voeg er de fijn gesneden bieslook en oregano (of dille)aan toe. Zet nu het vuur er onder uit.
Haal de borden uit het hete water en droog uit. Verdeel de zalm over de borden, zo ook de parelcouscous en de venkel.
Lekker met een koel glas droge witte wijn

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.