witvis met curry, en frisse salade van bloemkool, komkommer en lente-ui met yoghurtdressing

Deze heerlijke vis met curry en frisse salade maakte manlief voor mij, het recept heeft hij van 24-kitchen. De aardappelwedges is ons recept.

1 el rode currypasta
1 el honing
150 ml yoghurt
4 witvisfilets, zeewolf, dorade of zeebaars zonder huid à 150 g

voor de salade
6 bosuitjes
1 komkommer
1 kleine bloemkool
1 limoen
1/2 bosje munt

voor de aardappel-wedges:
1 kilo licht bloemige aardappels
3 el olijfolie
chilipoeder
peper en zout
1 vel bakpapier

curry-vis: meng de currypasta met de honing, yoghurt (houd 6 eetlepels yoghurt apart) en een scheut olijfolie. Haal de vis door de marinade en leg in een ovenschaal. Laat de vis 10 minuten marineren in de koelkast.

aardappel-wedges: verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de aardappels in parten. Laat de schil zitten. Hussel het in een kom met olijfolie, peper, zout en oregano. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 45 minuten de wedges mooi bruin en knapperig.
curry-vis: Leg de laatste acht minuten van de roostertijd van de aardappel-wedges, de gemarineerde visfilets erbij.

salade: schaaf de komkommer met een kaasschaaf in plakken en snijd de bloemkool in kleine roosje, en de bosuitjes in dunne ringetjes.
Pluk en snijd de blaadjes munt fijn.
Meng de komkommer met de bloemkool, bosuitjes, munt, de resterende yoghurt en sap van de limoen en breng op smaak met een beetje zout en peper.

bron: 24-kitchen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.