Pittig gevulde zoete aardappels met zwarte bonen en mangochutney

Wat eten we wanneer we een vleesloos dagje hebben?
Wat dacht je van gevulde gepofte zoete aardappel met zoete aardappelpuree, zwarte bonen, bosui en paprika. Lekker pittig op smaak gebracht met mangochutney, sojasaus en rode peper.
Wij vonden het een groot succes. Vanavond ga ik kaasfonduen, daar werden heerlijke kazen voor uitgezocht door de kaasboer. Zonder emmentaler, want daar houd ik niet zo van.
Recept volgt uiteraard morgen.

nodig voor 4 personen:
4 grote zoete aardappels
aluminiumfolie
2 el olijfolie
8 bosuitjes
2 rode paprika’s
1/2 rode peper
1 teen knoflook
1/2 el mangochutney
1 el sojasaus
300 gram zwarte bonen uit blik
75 gram geraspte kaas naar keuze

bereiding: wikkel de aardappels strak in aluminiumfolie met de glimmende kant aan de binnenkant. Pof ze drie kwartier tot een uur op een rooster in een oven van 200 graden, afhankelijk van de grootte.

een kwartier voor einde roostertijd van zoete aardappels:
Snijd de bosui fijn, de rode paprika’s en de halve rode peper. Pers de knoflook. Fruit deze ingrediënten zachtjes in een anti-aanbakpan.

Haal na de roostertijd de zoete aardappels uit de oven maar laat de oven aan. Haal de aardappels voorzichtig uit de folie. Zet de zoete aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en lepel ze voorzichtig uit tot een cm van de schil, zodat ze heel blijven..
Doe de zoete aardappelpuree in een klein pannetje en zet op een laag vuurtje. Stamp met de mangochutney en sojasaus tot puree. Roer er de zwarte bonen door en de roergebakken groenten. Warm goed door. Proef of er nog iets van de ingredienten aan toegevoegd moet worden. Schep deze vulling terug in de zoete aardappels en verdeel er de geraspte kaas over. Zet nog een kwartier terug in een oven van 200 graden

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.