Kabeljauwhaasjes op een puree van aardpeer en geglaceerde winterpeen

Vandaag heb ik van aardperen een lekkere puree gemaakt, met daarbij gestoofde peenreepjes, met daarop in roomboter gebakken kabeljauw met een kruidensausje.
Aardperen zijn zoetig van smaak en combineren heerlijk bij de peen en het ziltige van de kabeljauw en het sausje.
Een súpergezond en lekker gerecht met een massa groenten.
Nodig voor 4 personen
Voor de aardperenpuree:
1250 gram aardpeer (wij zijn grote eters en je hebt niet veel peen nodig) te koop bij de Lidl
Peper en zout
1 el crème fraiche

Voor de geglaceerde winterpeen:
750 gram winterpeen in mooie repen
1 tl honing
20 gram grasroomboter
1 flinke hand gehakte peterselie

4 kabeljauwhaasjes à 150 gram
Wat zout en peper
50 gram grasroomboter + 20 gram voor de peen

Voor de saus:
2 dl visbouillon
2 dl droge witte wijn
2 dl slagroom
1 tl maizena aangelengd met water
1 el verse dille fijngehakt
2 el fijngehakte peterselie

Bereiding:
Begin met de saus, doe de visbouillon, witte wijn en room in een pannetje en laat inkoken tot je de helft over hebt.
Bind de saus licht met de aangelengde maizena en voeg er de kruiden aan toe.

Schil de aardperen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet de aardperen af en stamp ze met peper en zout en een el crème fraiche tot puree.

Kook de repen winterpeen tegelijkertijd gaar in 10 minuten en stoof ze nog even 5 minuten met de roomboter, peterselie en honing.

Bak ondertussen de kabeljauwhaasjes in 6 tot 10 minuten gaar, afhankelijk van de dikte, de kabeljauwfilets moeten nog wat glazig blijven.
Maak de borden op, eerst een bergje aardperenpuree, daarop de peen en leg daar de kabeljauwhaas op.
Warm de saus op en schenk er een paar lepels overheen

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.