Watermeloensalade met zoete tomaatjes, feta, geroosterd volkoren brood en geroosterde zonnebloempitjes 

Deze salade van watermeloenblokjes met zoete tomaatjes, feta en gedroogde broodblokjes was heerlijk !! En lekker fris, en ook een beetje pittig door de rode peper.
Ik at deze deze salade in Santorini en heb haar proberen te evenaren, wat goed gelukt is.

Nodig voor twee personen:
2 snee oud volkorenbrood
300 gram snacktomaatjes doormidden gesneden
3/4 kleine watermeloen zonder pitjes (AH)
150 gram feta in kleine blokjes
1/4 rode peper zonder zaadjes gehakt
4 handen zonnebloempitjes
4 el balsamico
2 el olijfolie extra vergine
Meloen/ bolletjes-steker

bereiding: snijd het brood in blokjes en droog in de oven een kwartiertje op 150 graden op een met bakpapier beklede bakplaat, tot de broodblokjes krokant zijn. Laat afkoelen. Rooster de pompoenpitjes in een droge koekenpan en laat ook deze afkoelen. Snijd de meloen doormidden en haal er met de bolletjes/ steker zoveel mogelijk bolletjes uit.(dat ze niet helemaal egaal rond worden is niet erg) Doe de bolletjes in een schaaltje en vang het vocht van de meloen op. Klop een sausje van 1 dl meloensap, 4 el balsamico en 2 el olijfolie.
Verdeel over twee diepe borden de watermeloen-bolletjes, de halve tomaatjes, de feta en rode peper. Doe er de broodblokjes over, en de geroosterde pompoenpitjes.
Verdeel met een lepel de dressing over de twee borden. Garneer met verse, of wat gedroogde oregano.
Drapeer er wat crème de balsamico over

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*