Watermeloen-salade met fêta en zwarte olijven

Heerlijk fris en calorie- arm is deze watermeloensalade, en kan het heel goed doen als lunch of als onderdeel van een barbecue.  Bij ons is deze salade altijd een groot succes.

Nodig voor 4 personen;
1/2 of hele watermeloen, afhankelijk van grootte
1 pakje goede kwaliteit Fêtakaas
(Ik gebruikte een schapenfêta )
150 gram ontpitte zwarte olijven doorgesneden. (Enkele heel houden voor de garnering)
1/2  limoen
olijfolie
versgemalen zwarte peper
verse basilicum
(Eventueel een klein rood uitje in ringen)

Bereiding:
Ontdoe de watermeloen van zaadjes en snijd in blokjes, evenals de Fêta, doe in een mooie schaal.
Doe er de doorgesneden olijven bij, wat geplukte basilicum, en sprenkel er wat extra vergine olie over. Pers er het halve limoentje bovenuit en versgemalen zwarte peper. Schep voorzichtig om met schone handen. Schik er wat basilicumblaadjes over en de achtergehouden zwarte olijven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.