Bospeen is een heerlijke voorjaarsgroente en goede vriendjes met peultjes, met meer te combineren dan louter en alleen aardappelen. Heerlijk bijvoorbeeld bij deze volkoren spaghetti.
We noemen het ‘Voorjaarspasta met verse kruiden en garnaaltjes’
voor 4 personen:
300 gram biologische volkoren spaghetti (AH )
1 bos bospeen, geschild doormidden gesneden
20 gram roomboter
2 el olijfolie
250 gram peultjes in dunne reepjes
2 tenen gehakte tenen knoflook
200 gram garnaaltjes
1 flinke hand gehakte dille
1 flinke hand gehakte bieslook
1/4 blokje groenten-bouillonblokje
200 ml slagroom
peper en zout
Tip: Verwarm vier diepe borden voor in een oven op 80 graden
bereiding: kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Zet intussen de bospeen op in een ruime hapjespan. Fruit in een koekenpan de reepjes peulen samen met de knoflook in olijfolie op laag vuur gedurende vijf minuten. Zet het vuur hoger en blus af met de slagroom. Brokkel er het 1/4 blokje bouillon boven en laat de room met de peultjes inkoken op halfhoog vuur tot je een gebonden saus hebt. Voeg er de garnaaltjes, de dille, en de bieslook bij en breng op smaak met peper en zout, zet nu het vuur uit.
Giet de bospeen na tien minuten kooktijd af en stoof nog even met een klein klontje roomboter gedurende vijf minuten. Voeg de saus bij de afgegoten volkoren spaghetti, en verdeel over vier voorverwarmde diepe borden. Verdeel er de bospeen over en nog wat gehakte dille en bieslook.