Deze couscous maakte ik met veel groenten, zoals rode paprika’s, courgettes, bosuitjes. Erbij een zoetzuur van komkommer met gele rozijnen en daarbij at ik linzen, voor mijn mannen maakte ik er gekruide lamskoteletten bij.
Recept voor drie personen:
225 gram volkoren couscous
3 el olijfolie
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 grote courgette in halve maantjes
1 bos lente-uitjes in reepjes
3 gehakte tenen knoflook
1/2 el srirachasaus (Thaise pittige saus, AH)
2 el za’atarkruiden
sap van 1/2 limoen
2 el honing
voor de komkommersalade:
1 komkommer zonder zaadlijsten, in blokjes
1 dl azijn
1/12 el bruine suiker
1 handje gele rozijnen
voor erbij:
linzen of vlees naar keuze
bereiding: verhit de olijfolie en bak op hoog vuur de groenten en de knoflook, en doe dit al roerbakkend gedurende 10 minuten. Overgiet de couscous met 330 ml kokend water en laat twee minuten wellen. Roer de couscous door de groenten en doe er de srirachasaus, de za’atar en honing door en pers er de halve limoen boven uit.
Proef of de couscous op smaak is.
Hussel de ingrediënten voor de komkommersalade door elkaar en serveer erbij.