Volkoren toast met guacamole-boter, verse dragon, dille en tomatensalademet kappertjes naar een recept uit ‘Simpel’ van Ottolenghi.
Uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven qua hoeveelheden en onderlinge verhoudingen, maar dat moet ook. Zo heb ik oa 2/3 minder roomboter gebruikt.
Per ongeluk gister karwijzaad geroosterd en gebruikt in plaats van komijnzaad, klein nuanceverschil zou je denken ?
Toch zou ik komijnzaad aanbevelen ;-))
Manlief en ik hebben genoten van deze heerlijk vullende en gezonde lunch.
nodig voor twee personen:
voor de guacamole-boter
1 rijpe avocado
2 el verse dragonblaadjes (te koop bij groentezaken, anders gedroogd nemen en dan minder)
1 el verse dille
1/2 limoen rasp en 2 el sap
20 g ongezouten grasroomboter op kamertemperatuur (1 el)
1 snufje zout
zwarte peper
voor de tomatensalsa:
250 g snacktomaatjes doorgesneden
1/2 limoen rasp en 2 el limoensap
4 tl kleine kappertjes
voor het brood:
4 zelf gesneden volkoren boterhammen liefde & passie (ah)
1/2 teen knoflook
1/2 tl komijnzaad geroosterd en
bereiding: rooster de boterhammen vast in een tosti-ijzer of broodrooster.
Maak een guacamole van de ingrediënten voor de guacamole-boter door middel van een staafmixer, en proef of je het goed op smaak vindt.
Doe voor de tomatensalsa de ingrediënten bij elkaar in een schaaltje.
Wanneer de boterhammen allemaal zijn geroosterd, wrijf ze dan aan een kant in met het halve teentje knoflook, strooi er wat komijnpoeder over, of rooster een theelepel komijnzaad en vijzel deze tot poeder. Verdeel er de guacamole-boter over en schep er de tomatensalsa over.
Bron: ‘Simpel’ van Ottolenghi