Volkoren penne met zalm en groene asperges

Zalm met groene asperges is een waanzinnig lekkere én onwijs gezonde combinatie. Omdat het zulke pure lekkere smaken zijn heb ik heb het heel simpel gehouden.
Nodig voor twee personen;
2 zalmmoten van 150 gram ieder (Lidl)
1 knoflookteentje geperst
2 el Citroensap ongeveer
500 gram groene asperges
1 dikke teen knoflook geperst
goede extra vergine olijfolie
scheut droge witte wijn
vers gemalen zeezout en peper
geraspte Parano/ Parmazaanse kaas
I tl citroenrasp
180 gram volkorenpenne

Bereiding:
Kook water voor de penne. Was de asperges en snijd het houterige gedeelte van de onderkant van de asperges, en snijd in stukken. Houd de kopjes apart.
Grill de zalmmoten bestreken met olijfolie met knoflook, peper en zout en citroensap in de oven zo’n 9/ 10  minuten, de zalm mag iets aan de rauwe kant blijven.
Roerbak de asperges in een wok in ruim olijfolie gedurende 10 minuten op hoog vuur’ voeg de laatste vijf minuten de aspergetoppen toe. Kook ondertussen de penne.
Blus de asperges af met een flinke scheut witte wijn en laat inkoken. Giet de pasta af en roer er de asperges doorheen met de saus van wijn en olie, de citroenrasp en schep in twee mooie diepe borden. Leg er de zalm in stukken op en garneer met geraspte Parano/ Parmazaanse kaas.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*