Volkoren penne met verse paprika/ tomatensaus met gegrilde courgette en geraspte geitenkaas

Nodig voor 4 personen:
300 gram volkorenpenne
750 gram verse trostomaatjes in tweeën gesneden
500 gram rode puntpaprika’s in stukken
1 /2 bol knoflook verdeeld in teentjes met vlies
1 bosje vers gehakte peterselie
1 bosje vers gehakte basilicum
olijfolie
250 gram ricotta
100 gram belegen geitenkaas grof geraspt
1 grote courgette
Optioneel 75 gram Geroosterdepijnboompitjes

Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200 graden, spreid bakpapier over een bakplaat en verdeel er de tomaatjes en paprika over samen met de tenen knoflook. Sprenkel er olijfolie over en maal er peper en zout overheen. Bak 40 minuten in de oven. Gril ondertussen de plakken courgette in een grillpan en houd warm onder aluminiumfolie.
Kook water voor de pasta na 30 minuten van de roostertijd. Doe de geroosterde tomaatjes en paprika in een pan en druk de knoflook uit de vliesjes en doe erbij.
Pureer tot saus en roer er de ricotta door.
Voeg er de gehakte kruiden door en breng de saus op smaak met peper en zout. Roer er de gare volkorenpenne door en verdeel over 4 (voorverwarmde) borden. Leg er de gegrilde courgetteplakken op en garneer met de geraspte geitenkaas en eventueel de geroosterde pijnboompitjes.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.