Volkoren spaghetti met geroosterde pompoen en walnotenpasta

Dit recept heb ik geschreven voor ‘Vegatopia’

Ik vind pompoen het lekkerste wat er is, je kunt er  zulke fantastische gerechten mee maken, zonde om ze alleen maar als decoratie in de tuin te leggen.
Voor onderstaand gerecht heb ik een Hokkaido pompoen gebruikt.
Je hebt nodig voor 4 personen:
300 gram volkoren spaghetti

Voor de pompoen:
1 Hokkaido pompoen
3 takjes rozemarijn
6 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
Versgemalen peper en zout
extra: bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de pompoen op een houten keukenplank. Snij de pompoen in parten. Dit gaat het beste door een stukje van de onderkant af te snijden, zodat de pompoen stabieler staat. Verwijder de zaadlijsten met een mesje en snij de pompoenparten in stukken van ongeveer 2 cm. Doe de pompoenstukken in een ruime kom.
Rits de de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak deze klein. Rits ook de blaadjes van de tijm en doe deze bij de pompoen in de kom.
Pers er de tenen knoflook boven uit en maal er peper en zout over. Voeg er de olijfolie aan toe en schud om.
Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze 30 minuten in de oven op 200 graden.
Maak ondertussen de walnotenpesto.

Voor de walnotenpesto heb je nodig:
75 gram walnoten
0,5 dl walnotenolie
0,5 dl olijfolie extra vergine (naar keuze)
1 teen knoflook
75 gram geraspte parmazaanse kaas
zeezout gemalen
sap van een citroen naar smaak
Extra: vijzel

Hak de walnoten fijn en doe ze samen met de olie, knoflook en geraspte kaas in een vijzel. Vijzel het geheel tot een pesto en voeg er zout en citroensap naar smaak aan toe

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.