Viscurry

Viscurry met heel veel groenten. Je kunt er allerlei soorten witvis voor gebruiken die je in stukken bakt, warm houdt en later bij de curry voegt.

nodig voor 4 personen:
voor de roerbakgroenten:
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
2 rode puntpaprika’s in blokjes
1 gele paprika in blokjes
1 grote courgette in blokjes
4 bosuitjes in ringetjes

voor de currysaus:
1 el olijfolie
3 el rode curry
1 geperste knoflookteen
1 tl trassie-pasta (ah)
1 el limoensap
1 el bruine suiker
400 ml fair trade kokosmelk
1/2 el maizena, aangelengd met 1 el water

voor de roergebakken vis:
500 g witvis in stukken van 2 cm
2 el olijfolie

voor de garnering:
koriander gehakt

bereiding roerbakgroenten; bak in een anti-aanbakpan de groenten op hoog vuur al roerend, gedurende tien minuten. Zet het vuur uit.
Maak nu de currysaus, fruit de knoflook, curry, en trassie in de olijfolie in een steelpannetje op een laag vuur. Doe er de kokosmelk bij en roer met een kleine garde tot een egale saus. Breng op smaak met het limoensap en de bruine suiker en bind bij met het maizena-papje. Voeg de saus bij de groenten en warm door, zet zolang op een spabrander terwijl je de vis bakt.
bereiding vis: laat de olie goed heet worden in een anti-aanbakpan en bak de vis gedurende twee minuten in de olie.

Serveren; giet kokend water in een mooie grote schaal om voor te verwarmen. Giet eruit en doe de vis onderin, schenker de curry met groenten over en serveer met de gehakte koriander, rijst naar keuze of mihoen/ noodles

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.