Viscurry met groenten

Het is een curry boordevol groenten met weinig rijst, mijn curry doe ik altijd uit de Losse pols, dus smaakt het telkens weer anders.
Deze is heel eenvoudig maar wel geweldig lekker.

Ingrediënten voor 4 personen;
Olijfolie
2 broccoli-stronken (nog over van gisteren) geschild en in stukken
2 rode paprika’s gesneden
1 courgette in stukken gesneden
1 grote prei in repen
300 gram diepvries sperzieboontjes
2 tenen knoflook

600 gram witte vis in repen gesneden
1 grote lepel rode currypasta Thai (AH)
1 blik Thaise kokosmelk
1 scheut vissaus ( ongeveer 4 el)
1 lepel bruine basterdsuiker
1 bosje verse koriander gehakt
1/2 el maizena aangelengd met een beetje water

250 gram zilvervliesrijst

verwarm de oven voor op 80 graden om de borden voor te verwarmen

bereiding; kook de rijst en bak alle groenten in de olijfolie met een gehakt teentje knoflook beetgaar. Bak in een andere pan de visrepen bruin en neem uit de pan. Fruit de andere teen knoflook met de curry in het vet van de vis en voeg er de kokosmelk en vissaus aan toe. Roer er de bruine basterdsuiker door en proef of het op smaak is, bind een beetje bij met maizena. Doe er de vis bij en warm door.
Voeg de gare rijst bij de groenten en maak vier voorverwarmde borden op met het rijstgroente mengsel en verdeel er de viscurry over. Garneer met de gehakte koriander.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*