Vis op Argentijnse wijze met caponata en chimichurri

Afgelopen zaterdag aten we bij vrienden van ons onder andere dit gerecht, ‘Vis op Argentijnse wijze met caponata en chimichurrie’, buiten dat het een plaatje op ons bord was, ook een fantastisch lekker gerecht. Chimichurri wordt meestal geserveerd met gegrild vlees, maar hij smaakt ook fantastisch bij witvis.
Misschien een leuk kerstideetje?
Gerecht gemaakt door mijn lieve vriendin Marga Corten

Voor 4 personen heb je nodig:
1 grote aubergine in de lengte gehalveerd
2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in kleine stukjes
50 ml olijfolie
1 el tomatenpuree
blaadjes basilicum van klein bosje
2 middelgrote uien, fijngesnipperd
6 rijpe trostomaten, gesneden
2 el rode wijnazijn
8 zeebaarsfilets, zonder vel
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, gehalveerd, zaadjes verwijderd, fijngehakt
50 gram peterselie fijngehakt
50 gram rucola

Bereiding:

1 Leg de auberginehelften met de gesneden kant naar beneden in een ruime pan en voeg de stukjes zoete aardappel toe. Schenk er wat water bij (een laagje van 2 cm), leg het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en stoom de groenten in 10–15 minuten gaar.

2 Snijd de aubergine en zoeteaardappelstukjes (laat ze daarbij in de  pan) voeg dan 1 eetlepel van de olijfolie toe en roer de tomatenpuree erdoor. Draai het vuur wat hoger, roer een paar minuten en voeg de uisnippers en gesneden tomaten toe. Scheur de basilicumblaadjes erboven en voeg zout en peper toe. Roer er 1 eetlepel azijn door en laat de caponata 25 minuten zachtjes stoven.

3 Als de saus dik is en de groenten zacht zijn, leg je de zeebaarsfilets erop. Laat ze met het deksel op de pan in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Mijn vriendin bakte de vis in een andere pan, 3 minuten aan iedere kant.

4 Maak intussen de chimichurri. Roer de knoflook, chilipeper en peterselie door elkaar en voeg een beetje olijfolie plus de rest van de azijn toe.

5 Neem de visfilets voorzichtig uit de pan. Roer de rucola door de caponata in de pan en verdeel die dan over 4 borden. Leg de vis erop en maak het gerecht af met de chimichurri.

Met dank aan mijn vriendin Marga Corten die dit gerecht heeft gekookt

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*