Ik had nog twee pakjes verse lasagnevellen liggen, in de aanbieding gekocht bij de AH. De uiterste datum komt in zicht dus werd het tijd er maar eens aan te beginnen. Er lag nog een pakje gerookte zalm in de koelkast. Met gegrilde courgette, doperwten en bechamelsaus met een korstje van paranokaas werd het een erg lekker gerecht.
Je kunt in plaats van gerookte zalm ook gewone zalmmoten gebruiken, of maak de lasagne vegetarisch door de zalm te vervangen door mozzarella, geitenkaas of feta.
Ik maakte deze lasagne voor 3 personen:
nodig:
6 vellen verse lasagne (90 gram met elkaar)
200 gram gerookte zalm of verse zalm
1/2 courgette in plakken gegrild in grillpan
300 gram diepvries-doperwten
voor de bechamelsaus:
30 gram roomboter
30 gram bloem
4 dl halfvolle melk
zout en peper
verse nootmuskaat
60 gram paranokaas geraspt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden, maak de bechamelsaus door in een steelpan de boter te smelten en er 30 gram bloem aan toe te voegen, goed roeren met een kleine garde tot de roux gaar is in zo’n twee minuten. Voeg er nu in een keer 4 dl koude melk aan toe, zet het vuur hoog en roer goed met de garde tot de saus gebonden is. Pak een pollepel en schraap langs de rand van de pan de rest van de roux door de saus.
Breng op smaak met peper, zout en verse nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in. Leg er drie plakken verse lasagne-plakken naast elkaar. Verdeel er de helft van de zalm over en leg op iedere plak lasagne ongeveer zes plakken courgette. Verdeel hier wat lepels bechamelsaus over zodat alle deeg bedekt is. Leg er een tweede plak lasagne overheen en verdeel de rest van de zalm hierover. Verdeel hier de doperwten over en lepel er de rest van de bechamelsaus over. Verdeel de kaas over de drie lasagne-stapeltjes en bak in de oven zo’n 30 minuten, waarvan de laatste vijf minuten op grillstand.
Serveren: probeer met beleid de drie lasagne-stapeltjes afzonderlijk van elkaar op drie borden te leggen. Lekker met een salade