Wanneer je eens een dagje vegetarisch wilt eten, is dit een heerlijk gerecht.
lekker met cashewnootjes en kokos.
Erbij serveerde ik Thaise basmatirijst met djeroek poeroet (limoenblaadjes Toko)
Je hebt nodig voor twee personen:
150 gram Thaise basmatirijst
3 djeroek poeroet blaadjes (limoenblaadjes)
1 lepel kokosolie met kokossmaak
400 gram spruitjes doorgesneden
125 gram kastanjechampignons
1/2 rode puntpaprika in reepjes
4 bosuitjes in ringetjes gesneden
2 gehakte tenen knoflook
4 el ketjap manis
1 tl sambal
8 el kokos
Bereiding: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing samen met de djeroek poeroet blaadjes. Giet de rijst af en laat droog worden met deksel erop.
Maak intussen de spruitjes-schotel: laat de kokosolie smelten op hoog vuur, roerbak de de spruitjes met de rest van de groenten (behalve de knoflook) op hoog vuur. Voeg er na vijf minuten de ketjap manis, sambal en knoflook aan toe en roer goed om. Zet het vuur zacht en laat nog tien minuten zachtjes bakken.
Serveer de rijst met de spruitjes-schotel en strooi er de kokos over.