Het is beslist niet moeilijk om groente in de hoofdrol te plaatsen, dat bewijst deze fantastische schotel.
Een heerlijke vegetarische Oosterse schotel met gemengde noten véél groenten sobanoodles en een eenvoudige lichte pindasaus.
Nodig voor 4 personen:
3 el olijfolie
4 rode puntpaprika’s in stukken
1 bos lente-uitjes
1 courgette in partjes
3 tenen gehakte knoflook
250 gram sugarsnaps
250 gram taugé
120 gram gemengde noten
1 el sambal badjak
1 scheutje (3 el ongeveer) ketjap manis
180 gram sobanoodles
1 bos gehakte koriander
Voor de lichte pindasaus:
1 el olijfolie
2 tenen gehakte knoflook
1 sjalotje gesnipperd
6 el pindakaas
6/8 el Thaise chilisaus
11/2 dl heet water ongeveer
2 el ketjap manis
1 el limoensap
Bereiding:
Maak eerst de pindasaus: fruit de knoflook met de sjalot zachtjes in de olie. Voeg er 6 el pindakaas aan toe, de chilisaus, het hete water, de ketjap manis en het limoensap. Voeg er nog wat heet water aan toe wanneer de pindasaus te dik is. De saus mag niet te dik zijn.
Als de saus goed van smaak en dikte is zet het vuur eronder uit en maak de Oosterse schotel.
Bak de groenten incluis de knoflook, behalve de sugarsnaps en taugé, in een wok in de olijfolie. Roerbak zo’n 5 minuten en voeg er nu de sugarsnaps toe en bak deze nog vijf minuten mee.
Doe er nu ook de taugé bij, en bak nog twee minuten mee, samen met de gemengde noten.
Doe er een el sambal badjak bij en een scheutje ketjap manis. Kook de sobanoodles twee minuten, giet af en voeg bij de roergebakken groenten.
Serveer met de pindasaus en de gehakte koriander.