Op de huid gebakken roodbaarsfilet met kikkererwten in saffraanbouillon

Een heerlijk recept van 24-Kitchen
nodig voor 4 pers:

Kikkererwten in saffraanbouillon
8  sjalotten
4 teentjes knoflook
1  aubergine
1  prei
15 draadjes saffraan
2 takjes tijm
75 ml witte wijn
200 ml krachtige kippenbouillon
275 g kikkererwten
1 bosje bladpeterselie

’s Middags voorbereiden
Kikkererwten
Pel de sjalotten en halveer ze over de lengte.
Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
Snijd de aubergine over de breedte in drie stukken, halveer ze en snijd de helften in circa 8 parten.
Snijd het groen van de prei en verwijder het buitenste blad. Snijd de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter.
Fruit de sjalotten met de aubergine glazig in olijfolie, voeg de saffraan toe en fruit kort mee. Voeg de kikkererwten toe, blus af met witte wijn, schenk de bouillon er bij en voeg de tijm toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Leg daarna de prei er voorzichtig tussen, zodat de stukken niet uit elkaar vallen. Verwarm nog 1 minuut en laat staan voor de eindbereiding.
Pluk de blaadjes van de peterselie.

’s Avonds afmaken

Roodbaars bakken
* Haal de roodbaarsfilet minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.
* Snijd de roodbaarsfilet in 4 gelijke stukken en dep indien nodig droog met. Bestrooi de vis met een beetje zeezout.
* Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Bak de roodbaars eerst 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.
Kikkererwten
* Verwarm de kikkererwten.
* Snijd de peterselie grof en meng op het laatste moment door de kikkererwten.

Opmaak bord
Schep de kikkererwten, met iets bouillon, in het midden van een (diep) warm bord. Leg er een stukje roodbaars op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.