Polenta met rode paprika’s en tomaat

Nu eens een vleesgerecht, zo af en toe eten we vlees, en dit gerecht is zo lekker, en door de vele paprika”s en tomaten een ware groentesmash.
Vanavond aten we een flavonoïden bom, een goulash van:
1 kilo rode paprika’s in stukken,
1 kilo zoete tomaatjes doorgesneden,
3 sjalotten gesnipperd,
3 verse laurierblaadjes uit eigen tuin,
600 gram doorregen riblappen in blokjes
3 gehakte tenen knoflook
1 rode gehakte peper
1/2  liter merlot ( of andere rode wijn),
1 blikje tomatenpuree
peper en zout.

Bereiding:
Braad de in stukken gesneden riblappen met gemalen zout en peper, daarna de sjalotten erbij, de paprikastukken, de tomaten, knoflook en rode peper, daarna afblussen met de rode wijn, de tomatenpuree toevoegen en wat heet water, 3 uur op spa brander zachtjes laten sudderen,

Dit combineert heerlijk met polenta.
Polenta;
300 gram maisgries (polenta)
1 liter kokend water
75 gram geraspte paranokaas
Zout
Klont grasboter

Bereiding:
Breng het water aan de kook, voeg het maisgries toe en laat een half uurtje onder regelnatig roeren gaar worden, het moet een heel dikke pap worden, voeg daarna de gerapte kaas toe en breng op smaak met zout. Serveer met de goulash en eventueel sperziebonen.
Je kunt de polenta ook spreiden over een bakplaat, laten afkoelen in repen snijden en bakken in olijfolie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.