Twee-kazen-polenta met geroosterde groenten in tomatensaus met marsala

We eten regelmatig polenta, en zijn er dol op, ook omdat het zo fantastisch combineert met met mediterrane sauzen en stoofschotels. Deze maispap wordt vooral in het noorden van Italië gegeten.
Door de marsala die ik erin verwerkte kreeg de tomatensaus een heerlijke smaak.

nodig voor 4 personen:
voor de geroosterde groenten:
2 aubergines in stukken
250 g snacktomaatjes in zijn geheel
2 rode puntpaprika’s stukken
3 el olijfolie
zout en peper
1 vel bakpapier

voor de tomatensaus:
2 el olijfolie
1 grote rode ui gesnipperd
2 geperste tenen knoflook
1 blik tomatenpuree (mutti ah) of twee kleine blikjes
1 scheut marsala +-1/2 dl
2 el olijfolie extra vergine
2 tl oregano

voor de polenta:
200 g polenta (bijna alle polenta is snelkook)
8 dl water
150 g gorgonzola
75 g parmazaanse kaas geraspt
40 g roomboter
peper en zout

voor de spinazie:
2 el olijfolie
250 g gewassen wilde spinazie (sommige supermarkten, zeker te vinden in Turks/ Marrokaanse winkel)
iets zout

bereiding geroosterde groenten: verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in een oven van 225 graden gedurende 30 minuten.

bereiding tomatensaus: Intussen maak je de tomatensaus in een kleine braadpan door de gesnipperde ui en de knoflook heerlijk zoet te laten worden in de olijfolie op een halfhoog vuur.
Doe er na tien minuten de tomatenpuree bij en de marsala, en twee blikjes warm water en laat tien minuten op laag vuur koken zonder deksel.

bereiding polenta (15 minuten voor einde roostertijd groenten en als tomatensaus bijna klaar is): zet de polenta op met het water en breng al roerend aan de kook. De snelkook-versie is binnen een kwartier dik en gaar. Roer er de gorgonzola, de parmezaanse kaas en roomboter door en breng op smaak met peper en zout. De polenta moet de constitutie hebben van pap, voeg er anders nog wat heet water aan toe.

verdere bereiding geroosterde groenten: voeg de geroosterde groenten bij de tomatensaus en roer door, houd warm op een kleine pit.

bereiding spinazie: roerbak in een kleine koekenpan in wat olijfolie en zout de spinazie beetgaar.

!! Kook intussen water in waterkoker en vul er vier diepe borden mee, dit om de polenta zo heet mogelijk te kunnen presenteren.

serveren: schep de polenta in vier diepe borden, schep er de geroosterde groenten in tomatensaus op en verdeel er de spinazie over.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.