Tortillabakjes met pittige bonen, kruidenroom en salsa

Wat moeten we nu weer eten, die vraag stel ook ik me weleens de laatste tijd. Het is zo heerlijk warm in het zuiden des lands, maar ook wel zo warm dat je niet zo lang in de keuken wilt staan. Het is wat stil op de blog momenteel, ik ben er veel op uit op de fiets, het is hier toch ook zo’n prachtige omgeving.
Weet je vandaag nog niet wat je zult gaan eten? Dan is dit wellicht een leuk frisse en makkelijke tip:

nodig voor 4 personen:
voor de bakjes:
4 kleine tortilla’s
4 kleine ovenschaaltjes
olijfolie

voor de salsa:
2 avocado’s in blokjes
4 Roma-tomaten ontveld in blokjes
1 klein rood uitje gesnipperd
1/2 geperst teentje knoflook
1/2 limoen uitgeknepen
1/2 el jalopeno-pepers gesneden
gehakte koriander

voor de kruidenroom:
125 g crème fraiche
1 el gehakte munt (extra voor de garnering)
peper en pietsje zout

voor de vulling:
2 el olijfolie
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 oranje paprika in stukjes
6 bosuitjes gesneden
1 teen knoflook geperst
1 blik kidneybonen 400 g
1 blik witte bonen 400 g
1/2 tl sambal oelek

(voor)bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden.
Kwast de tortilla’s in met olie aan een zijde en druk ze met beleid in de ovenschaaltjes (ik gebruikte mini-springvormpjes) zet ze 5 minuten in de oven tot de bakjes iets bruine randjes vertonen en je ze neer kunt zetten. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen.

voor de salsa: meng alles voor de salsa door elkaar en doe er de gehakte koriander door. Zet koud weg tot gebruik.

voor de kruidenroom: meng de ingrediënten door elkaar met een vork en zet koud weg.

voor het bonenmengsel: Fruit de groenten op halfhoog vuur in de olijfolie gedurende tien minuten. Spoel de bonen af in een vergiet en doe bij het groentemengsel. Breng op smaak met wat sambal.

serveren: plaats de vormpjes op vier borden en vul ze hoog op met het bonenmengsel. Verdeel er de salsa langs en garneer met een dot kruidenroom, garneer deze met wat munt

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.