Deze tomatenrisotto met burrata is een heerlijk gerecht boordevol geroosterde groenten. Ook gaat er roergebakken spinazie door. Deze tomatenrisotto is een variant op dit recept.
Voor deze tomatenrisotto met burrata heb je nodig:
voor twee tot drie personen:
voor de geroosterde groenten:
2 oranje paprika’s in grove stukken
2 rode paprika’s in grove stukken
1 courgette in halve maantjes
400 g snacktomaatjes, rood, geel, oranje
1 tl oregano
Zout en peper
1 vel bakpapier
Voor de roergebakken spinazie:
1 el olijfolie
400 g gewassen spinazie
zout en peper
Voor de risotto:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 tenen knoflook geperst
2 dl tomatenpulp
1 el tomatenpuree
200 g risotto
1 glas sauvignon
ongeveer 600 ml kokende groentenbouillon
2 el olijfolie extra vergine
75 g geraspte parmezaanse kaas
250 g burrata kaasjes (grote AH, Sligro, kaaswinkel)
Of neem buffelmozzarella
Bereiding geroosterde groenten: hussel de groenten in een kom door elkaar en verdeel de groenten over de bakplaat. Rooster de groenten in 25 minuten in een oven van 200 graden. Roerbak intussen de spinazie in is in de olijfolie in een anti-aanbakpan tot deze geslonken . Breng op smaak met wat zout. Laat de spinazie van het vuur in de pan, deze gaat straks door de risotto.
Bereiding risotto: fruit de ui en knoflook in tien minuten zacht in de olijfolie in een kleine braadpan met dikke bodem. Doe er de risotto bij en roer op zacht vuur tot de risotto glazig is, blus af met de wijn. doe er de tomatenpulp en tomatenpuree bij.
Zet het vuur onder de pan niet al te hoog, maar het moet wel iets blijven koken. Schep er in gedeeltes de kokende bouillon bij tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Proef na twintig minuten geregeld of de korrels lekker gaar zijn maar toch nog een bite hebben. Roer er, wanneer de risotto gaar is de geroosterde groenten door, en de roergebakken spinazie. Tot slot de parmezaanse kaas en olijfolie doorheen roeren.
Serveer in diepe voorverwarmde borden (Giet er van tevoren kokend water in) en leg er een stuk burrata op. Garneer met wat gedroogde oregano.