Deze tofu op krokante wijze met pindasaus is heerlijk met gekookte sperziebonen en komkommersalade. Er zijn geen rijst of noodles bij nodig en maakt dit gerecht tot een heerlijke koolhydraatarme maaltijd.
Voor meer recepten met krokante tofu kun je hier terecht
Voor deze tofu op krokante wijze met pindasaus heb je nodig, voor twee personen:
voor de pindasaus:
1 el olijfolie
1 teen knoflook geperst
3 el ketjap manis
3 el Thaise chilisaus
1 el limoensap
3 grote el pindakaas met nootjes (100% pindakaas ah)
1/2 dl heet water ongeveer
voor de krokante tofu:
2 plakken tofu à 125 g
2 el milde olijfolie
Zeezout
garnering:
gehakte rode peper
gehakte koriander
bereiding pindasaus: fruit de knoflook zachtjes in de olie. Voeg er 3 el pindakaas aan toe, de chilisaus, het hete water, de ketjap manis en het limoensap. Voeg er nog wat heet water aan toe wanneer de pindasaus te dik is. De saus mag niet te dik zijn . Als de saus goed van smaak en mooi qua dikte is, zet dan het vuur eronder uit en bak de tofu
bereiding krokante tofu: haal de plakken tofu door de maizena. Dit gaat het handigst wanneer je deze in een diep bord doet. Maal iets zeezout over de plakken. Bak de plakken tofu op hoog vuur lekker krokant gedurende twee minuten per kant in de olie.
serveren: zet twee borden in heet water in de gootsteen, droog de borden uit en verdeel er de krokante tofu over. Serveer met gekookte verse sperziebonen en komkommersalade.
Garneer met gehakte koriander en rode peper 🌶️