Thaise kikkererwten-gerstkoekjes met paprikasaus

Het een na laatste gerecht uit het boek ’30 minuten vegetarisch’ met Rose Elliot:
Thaise kikkererwten-gierstkoekjes met paprikasaus, het waren heerlijke burgers maar het was wel nodig hier een lekkere saus of een frisse salade bij te eten, anders is het wel wat aan de droge kant.
Dit recept is voldoende voor 4 personen, wij aten dit als grote eters met zijn drieën, met 750 gram verse sperziebonen en komkommersalade.
Zo met de ruime hoeveelheid paprikasaus een heerlijk gerecht.

Nodig voor 4 personen:
125 gram gierst (natuurvoedingswinkel)
300 ml water
1 blik kikkererwten (400 gram) uitgelekt en afgespoeld
3 of 4 tl rode Thaise curry
4 el gehakte koriander
2 lente-uitjes gesnipperd
zout en zwarte peper
1-2 el volkorenmeel
olijfolie

Voor de paprikasaus:
1 rode gehakte rode paprika (ik deed 4 voor 3 personen)
1 el honing
1 el rijst- of ciderazijn
2 dl ketchup
2 gehakte tenen knoflook

voor de komkommersalade:
4 el appelazijn
2 el honing
peper en zout
1 komkommer

Bereiding: doe de gierst samen met het water in een pan en breng aan de kook. Laat de gierst 15 tot 20 minuten koken. Giet af in een zeef.

Begin intussen met de paprikasaus: doe de gehakte paprika’s samen met eventueel de knoflook en de siroop of honing in de pan en bak op een laag vuur tot de paprika zacht is. Voeg er eventueel de ketchup bij en wat water en laat nog even garen. Zet het vuur uit.

Stamp de gierst met een pureestamper samen met de uitgelekte kikkererwten fijn, dit gaat eerst zwaar, maar geleidelijk aan soepel. Gebruik hiervoor een platte schaal met platte bodem. Meng er de currypasta, koriander en lente-ui door en breng op smaak met peper en zout.
Maak platte koekjes van het deeg door middel van bijvoorbeeld een kleine bakring, en druk goed aan. Bedek ze met wat bloem, maak op deze manier zo’n 10-12 stuks.
Verhit olijfolie in een pan en bak de kikkererwten-burgers tot ze door en door heet zijn en bruin aan de buitenkant.

bereiding komkommersalade: laat de suiker oplossen in de appelazijn in een schaal, schaaf er de ongeschilde komkommer boven en breng verder op smaak met peper en zout.

sperziebonen: kook de sperziebonen in tien minuten beetgaar en voeg er daarna een klein beetje olie en nootmuskaat aan toe.

Serveer deze kikkererwten-koekjes met de paprikasaus, sperziebonen en komkommersalade.
Ook passen deze koekjes perfect bij een barbecue.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.