Thaise curry met kip, basmatirijst en groenten

Deze fantastische curry bestaat uit heel veel groenten, kip en een klein bolletje Thaise basmatirijst en een rode currysaus. Erg lekker en súpergezond, het recept is voor twee personen:

Nodig voor 2 pers:
1 grote koolrabi à 400 gram in blokjes
300 gram pompoen (hokkaido pompoen) in blokjes

3 el olijfolie
120 gram kipfilet in repen
peper en zout
4 bosuitjes in reepjes
1 gehakte teen knoflook
1/2 gele courgette in blokjes
1 grote el rode Thai curry (AH)
1/2 blik Fair trade kokosmelk
2 el vissaus
1 el bruine suiker
1/2 el maizena aangelengd met 1 el water

80 gram Thaise basmatirijst (AH)
verse koriander

Bereiding: kook de koolrabi- en pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Kook de rijst gaar en laat met deksel op de pan staan. Bak de repen kipfilet 7 minuten in olijfolie en bestrooi licht met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd warm. Bak in het achtergebleven vet de bosui, knoflook en courgetteblokjes. Voeg er een el rode currypasta aan toe en bak even mee. Doe er het 1/2 blik kokosmelk bij, de vissaus en bruine suiker. Kook even door en bind bij met de aangelengde maizena.

Serveren: verdeel de rijst door middel van een klein, met koud water omgespoeld klein kommetje en vul deze twee keer met rijst en keer op twee diepe borden een bolletje rijst. Verdeel de koolrabi-en pompoenblokjes om de rijstbolletjes heen, leg daarop de kip en verdeel er het currymengsel ove

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*