Paella à la Valencia

Paella à la Valencia, gemaakt op de kookclub van manlief, en deze was zo lekker dat ik deze graag met jullie wil delen. Het varkensvlees kun je vervangen door kipfilet.
Van paella kun je helaas geen vegetarische versie maken, dan is het geen paella meer.

Je hebt nodig voor 4 personen:
12 drumsticks
3 el olijfolie
1 ui gesnipperd
100 gram varkensvlees of kipfilet
4 tomaten ontveld en in blokjes
1 rode paprika in stukken
1 gele paprika in stukken
2 tenen knoflook geperst
1 laurierblaadje
11/2 dl droge witte wijn
1 el citroensap
1 buisje saffraan (half uur laten weken in heet water, tot het zijn kleur afgeeft)
750 ml kippenbouillon (met 250 ml extra voor wanneer het gerecht te droog mocht worden)
20 mosselen in de schelp
350 gram droogkokende rijst
16 gamba’s ongepeld
100 gram chorizo in blokjes
150 gram doperwtjes
1 citroen in partjes
fijngehakte peterselie

bereiding: verhit de olie in een paella pan en bak de uien, de kip, de chorizo en het varkensvlees goudbruin;
Voeg de paprika toe en laat kort meebakken;
Voeg de tomaten toe, de knoflook, de laurierblaadjes, de wijn, het citroensap, de saffraan, peper en zout en de bouillon. Breng alles samen aan de kook en laat 20 minuten zachtjes stoven;
Maak de mosselen schoon en gooi de open exemplaren weg;
Doe de rijst in de pan en laat hem 5 minuten zachtjes koken;
Voeg de mosselen de gamba’s, de doperwtjes en de fijn gehakte peterselie toe; Laat nog 10-15 minuten zachtjes stoven, tot de rijst gaar is en voeg zo nodig in de tussentijd nog wat water toe, als de inhoud van de pan te droog wordt.
Garneer met de partjes citroen

One Comment

  1. Goedenavond,
    Heb je ook het gehele recept?
    Met bereidingswijze:)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.