Paella à la Valencia

Paella à la Valencia, gemaakt op de kookclub van manlief, en deze was zo lekker dat ik deze graag met jullie wil delen. Het varkensvlees kun je vervangen door kipfilet.
Van paella kun je helaas geen vegetarische versie maken, dan is het geen paella meer.

Je hebt nodig voor 4 personen:
12 drumsticks
3 el olijfolie
1 ui gesnipperd
100 gram varkensvlees of kipfilet
4 tomaten ontveld en in blokjes
1 rode paprika in stukken
1 gele paprika in stukken
2 tenen knoflook geperst
1 laurierblaadje
11/2 dl droge witte wijn
1 el citroensap
1 buisje saffraan (half uur laten weken in heet water, tot het zijn kleur afgeeft)
750 ml kippenbouillon (met 250 ml extra voor wanneer het gerecht te droog mocht worden)
20 mosselen in de schelp
350 gram droogkokende rijst
16 gamba’s ongepeld
100 gram chorizo in blokjes
150 gram doperwtjes
1 citroen in partjes
fijngehakte peterselie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*