Gevulde portobello’s met gekruide portobello’s en roquefort

Gisteravond maakte ik bovenstaande gevulde portobello’s met gekruide parelcouscous en roquefortkaas en gehakte walnoten. heerlijk met een salade. Wij aten er twee per persoon
Je kunt het ook als voorgerecht eten, neem dan een per persoon.

nodig voor 2 personen:
4 portobello’s (hoofdgerecht)
2 el olijfolie
1 vel bakpapier
120 gram parelcouscous
1/2 blokje kruidenbouillon in 250 ml kokend water
2 el olijfolie
3 bosuitjes fijn gesneden
1 teen knoflook geperst
75 gram gehakte walnoten
1 el verse tijm
75 gram roquefort in vier stukken

bereiding: kook de parelcouscous 10 minuten (op de verpakking staat 12 tot 13 minuten kooktijd, dit is te lang en wordt het pap) en kook gaar in de groentenbouillon en giet daarna af in een vergiet en doe terug in de pan.
Snijd de hoedjes uit de portobello’s en kwast ze in met de olie. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de portobello’s 20 minuten in een oven van 200 graden, haal de bakplaat uit de oven en laat de oven aan op 200 graden.
Hak intussen de hoedjes van de portobello’s fijn, en fruit deze samen met de gesneden bosuitjes, gehakte knoflook in de olijfolie.
Doe de parelcouscous bij de het gefruite uimengsel, en doe het vocht wat uit de gebakken portobello’s is gekomen erdoor. Verdeel de couscous over de portobello’s en leg op ieder een plakje roquefort. Zet de portobello’s terug in de oven en laat nog even vijf tot tien minuten bakken tot de kaas gesmolten is.
Garneer met wat gehakte walnoten. Lekker met een gemengde salade en een kekker glaasje droge witte wijn voor de niet-lijners

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.