quesadilla’s met jalapeño-pepertjes, salade, tzatziki en pittige gamba’s

Als makkelijke en heerlijke maaltijd op warme zomeravonden zijn bijvoorbeeld deze quesadilla’s met jalapeño-pepertjes: pittige gamba’s, tzatziki met stokbrood, en salade met feta, olijven, tomaatjes, komkommer en rode ui een strak plan.

Quesadilla’s voor 2 personen:
1/2 el olijfolie
2 maistortilla’s (middelgroot formaat)
4 bosuitjes gesneden
1/2 puntpaprika in blokjes
100 g cheddar kaas (of andere belegen kaas) geraspt
2 el jalopenô-pepertjes gesneden

bereiding: beleg de maistortilla’s met de bosui, de paprika en de jalopeño-pepers en verdeel er de kaas over. Leg er de andere tortilla op en verhit de olie op half hoog vuur in een anti-aanbakpan. Leg er de tortilla’s in en druk goed plat met een spatel. Laat anderhalve minuut bakken aan weerskanten door deze met een spatel met beleid te draaien.
Snijd de quesadilla’s met een pizzasnijder in tweeën.

voor de gamba’s:
12 schoongemaakte gamba’s
2 el peterselie gehakt
1/2 rode peper zonder zaadjes gehakt
2 tenen knoflook geperst
4 el olijfolie extra vergine

bereiding: verhit de olijfolie en bak de gamba’s met de rest van de ingrediënten op hoog vuur in twee minuten aan beide kanten bruin. De gamba’s moeten gaar zijn maar niet helemaal doorbakken. Doe ze in een schaaltje samen met de olie, dat is lekker om brood in te dippen.

voor tzatziki:
1 bakje Griekse yoghurt 10 % vet
1 teentjes knoflook, geperst
1/2 komkommer
1/4 el citroensap
1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper
1 mespunt suiker (Tip van een Griek)
(eventueel gehakte dille)

bereiding: snijd de komkommer overdwars door en haal met een klein lepeltje de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer op een fijne rasp boven een kom en bestrooi met zout. Laat een half uurtje staan. Knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Dit gaat het beste in een schone theedoek (die niet ruikt baar waspoeder) anders met de handen flink uitknijpen. Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, knoflook, komkommer en citroensap. Roer de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper en eventueel gehakte dille.
Laat de smaken een paar uur intrekken.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.