De salie in onze tuin is wintervast, en staat er nog mooi bij’ Het leek me lekker de salie met koolrabi en blokjes kaas door stamppot te doen. Wij aten het met een kuiltje jus.
Nodig voor 4 personen
1 kilo koolrabi (
1 kilo kruimige aardappels
In stukken 25 gram roomboter
1 dl hete melk
200 gram 30+kaas in blokjes
16 kleine blaadjes salie of 8 grote
zout
Bereiding: zet de aardappels op met een flinke bodem water, wanneer aardappels koken de koolrabi opzetten. Na 20 minuten de koolrabi afgieten, en in de aardappels prikken. Zijn de aardappels gaar, dan ook de aardappels afgieten. Doe de helft van de koolrabi bij de aardappels en stamp met de hete melk en de boter tot een stamppot. Roer er nu de andere helft van de koolrabi door, samen met de kaasblokjes en de gehakte salie. Breng op smaak met zout. Schep in vier diepe borden, serveer desgewenst met jus.